Nyomda

Ügyfeleink gyakori kérdése lett a nyomdai technológia…

Hol éri meg a nyomtatás: a “nagy nyomdába” vagy a digitális technológiával?

A válság következtében ügyfeleink, kiadványaik példányszámát és papírméreteit is rövidebbre szabták. Ezért az ofszetnyomtatás mellett, nagyobb szerep jut, a kisebb mennyiségnél gazdaságos, jó minőségben nyomtató digitális technikának. Hol éri meg "nagy nyomdába" vagy digitális nyomtatással? Honnan lesz jobb minőség és kedvezőbb ár? – kérdezik partnereink. A termék paramétereitől függően segítünk kiválasztani az anyagilag előnyösebb technológiát, a minőség maximális megőrzése mellett.

Hogyan lehet olcsóbb egy digitális nyomda?

Az ofszetnyomtatás árainak a meghatározásához egy csomó fix költséget kell figyelembe venni (pl. nyomólemez költsége, beigazítás költsége, stb.), ami független a példányszámtól. Kis példányszámú munkák esetén a fix költségek kisebb példányszámra oszlanak meg, ezért magasabb az ilyen munkáknál a hagyományos nyomdákban az egységár. A digitális technikában, nincs nyomólemez, beigazítás, ami egy kisebb példányszámú munka esetén, komoly spórolást jelent. Természetesen Önnek is segítünk a döntésben, komplett megoldásokat kínálunk papír- és műanygalapú (vynil), reklám és nyomdai munkákra, tervezéstől a kivitelezésig.

Nyomdai alapinformációk

1. Papírméretek
Magyarországon is a nemzetközi ISO szabvány szerinti papírméreteket használjuk mint majdnem minden országban (kivéve: Egyesült Államok, Kanada és némely más amerikai ország).

A szabványos formátumok felezésével mindig a következő mérethez jutunk.

Kíváncsi a szabványméretekre és elnevezésekre?

Az ún. A-s és B-s papírméretek és elnevezéseik a következők:

papirmeret

2. Papírvastagság és -sűrűség

Hogy mi is az a négyzetmétertömeg? 
Szerte a világban (az USA kivételével) a papír vastagságának és sűrűségének szorzatát gramm per négyzetméterben fejezik ki (g/m2). Ezt a mennyiséget magyarul négyzetmétertömegnek hívják.

A szokásos irodai papír négyzetmétertömege 80 g/m², egy szokásos A4-es lap (1/16 m2) súlya tehát 5 g.

3. Szedéstükör

A szedéstükör a nyomtatott anyagoknál a nyomtatható terület kijelölésén túl, az oldalon elhelyezett információ elrendezését hivatott kijelölni egy táblázathoz hasonló formával.

Az alábbiakban megmutatjuk, hogyan is néz ki egy szedéstükör konkrétan:

szedes_tukor

4. Papírminőség

Ofszet és műnyomó papírok – hogy mit is jelentenek ezek?

Ofszet papír: Az ofszet papír elnevezés mindazon papírokgyűjtőfogalma, melyek az ofszetnyomtatás követelményeinek megfelelnek. Az ofszet papírok porzása csekély, mérettartása megfelelő. Az ofszetpapírok lehetnek fatartalmúak, famentesek, valamint újrahasznosított papírok. Az ofszetpapírok felhasználási területe szinte korlátlan – prospektusok, szórólapok, dossziék egyaránt készíthetők belőlük.

Műnyomó papír: A műnyomó papír elnevezés gyűjtőfogalom minden olyan, minőségében eltérő papírra, amelyen mázréteg található. Ezek a papírok lehetnek egyoldalon vagy kétoldalon mázoltak, illetve egyszer vagy kétszer mázoltak. Felületüket tekintve megkülönböztetjük a matt és fényes papírokat. A felvitt mázréteg 5-től 20 g/m2-ig változhat, a papír pedig általában 70-350 g/m2 négyzetmétertömeg tartományban kapható.


grafika_gebra

Szeretne kitünni a versenytársai közül?

Ahhoz, hogy vállalkozása kitűnjön a versenytársai közül, kreatív megoldásokra van szüksége… 
Az Ön elképzeléseihez hozzá adjuk tapasztalatunkat, ötleteinket, melyek több partnerünket előnyökhöz juttatták.

gebra_olvasson_tovabb

 

 

online_gebra

Szeretne egy minőségi, könnyen kezelhető, hatékony weblapot kedvező áron, rövid határidővel?

Vagy létező honlapját szeretné újraterveztetni, hogy valóban ki tudja használni a világháló lehetőségeit?

gebra_olvasson_tovabb